Μας δουλεύουν :"Τριετές «πάγωμα» μισθών για διάσωση των δώρων"

Written By michalis on Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 | 7:16 μ.μ.

Στο τραπέζι των κοινωνικών εταίρων μπαίνει το τριετές «πάγωμα» των μισθών και η μείωση των εισφορών για να «διασωθούν» ο κατώτατος, ο 13ος και ο 14ος μισθός. Μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χθες και ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε κατά της νομοθετικής παρέμβασης όσων ρυθμίζει η ΕΓΣΣΕ. Κενό διαπραγμάτευσης υπάρχει, ωστόσο, για τους Κανονισμούς Εργασίας στις εισηγμένες ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, που η τρόικα ζητά να αλλάξουν.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ 


Πηγή: Ημερησία


Σχόλιο : Από ότι φαίνεται οι αξιώσεις  περί μείωσης του κατώτατου μισθού κατάργηση των δώρων κτλ. επιβάλλονται από τους εργοδοτικούς φορείς(ΣΕΒ, κτλ) μέσω της Τρόικας. Η Τρόικα μίλησε μόνο για δυσαρμονίες της ελληνικής αγοράς εργασίας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή όσο αφορά το θέμα του 13ου και 14ου μισθού. Δεν προτείνουν την μείωση τους όπως πολλά ΜΜΕ μετά μανίας παραπληροφορούν τον κόσμο αλλά την ενσωμάτωση τους στον κατώτατο μισθό. 


Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια συλλογική προσπάθεια εξαπάτησης σχεδόν απο το σύνολο των ΜΜΕ σχετικά με τα παραπάνω. Καθένας μεταδίδει αυτό που νομίζει ή καλύτερα αυτό που "ονειρεύονται" οι εργοδότες του σχετικά με την μείωση του μισθολογικού κόστους. 


Το "παραμύθι" ενσαρκώθηκε μέσα από τον "πύρινο" πολιτικό λόγο αρκετών πολιτικών οι οποίοι από ότι φαίνεται ασπάστηκαν τον νεοφιλελευθερισμό..  Ενδεικτική είναι η συνέντευξη της κ. Δαμανάκη πριν μερικές εβδομάδες που μεταξύ άλλων δήλωσε:


«Δεν την απαιτούν πλέον. Αυτό δεν ήταν εξ' αρχής δεδομένο. Δόθηκε μάχη, δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά το καταφέραμε. Από εκεί και πέρα και ο Πρωθυπουργός τόνισε χθες και εγώ θέλω να επαναλάβω, ότι χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε με ρεαλισμό, γιατί οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι η αποκλειστική αιτία της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, αλλά είναι μία από τις αιτίες» (Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο).


Η κύρια αυτή είναι ή ίδια που τον Μάιο του 2011 δήλωσε :
«η  μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του» (Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο)






Τα συμπεράσματα δικά σας..