Όταν ο κ.Τζήμερος(Δημιουργία Ξανά) συνάντησε την Δημοκρατία ...

Written By michalis on Σάββατο 12 Μαΐου 2012 | 3:42 π.μ.











Έχοντας ακούσει αρκετά από τα ΜΜΕ σχετικά με τον εκλογικό συνδυασμό "Δημιουργία Ξανά" σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.. 


Δείτε πως αντιλαμβάνονται το δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει :
"Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα. Άλλωστε, ο αποκλεισμός δρόμων για να διαδηλώσουν π.χ 100 άτομα δεν έχει καμία πρακτική αξία για τους ίδιους. Καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη, δεν γίνονται αντιληπτοί παρά μόνο από τον εαυτό τους. Επιπλέον στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ταλαιπωρούν το κοινό, παραλύουν την οικονομική ζωή και εγκαθιστούν ένα μόνιμο στοιχείο ανομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2010, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε για πορείες και στάσεις, 496 φορές! Είναι προφανές το οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα σε μια χειμαζόμενη οικονομία. Και με την υπάρχουσα νομοθεσία, η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσει μια μαζική εκδήλωση αν κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής ποτέ δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. Η Αθήνα έχει καεί και λεηλατηθεί επανειλημμένως, αλλά προφανώς, σύμφωνα με την κρίση των πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας, δεν απειλήθηκε η Δημόσια Ασφάλεια!" θα το βρείτε εδώ 

Με λίγα λόγια δηλαδή για το κλείσιμο των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν φταίει η συνεχής ύφεση αλλά οι διαδηλώσεις των πολιτών.. Επίσης υπονοεί ότι εξαιτίας αυτών των διαδηλώσεων κάηκε και λεηλατήθηκε ιδιωτική περιουσία - και για αυτό είναι υπόλογοι οι πολίτες που διαδηλώνουν.. 

Βέβαια μεγαλόψυχα δίνει την δυνατότητα διατύπωσης θέσεων των διαφόρων ομάδων που θίγονται από τα εκάστοτε μέτρα για πέντε λεπτά.. 

 " • Όμως επειδή αυτό δεν θέλουμε να εκληφθεί ως «φίμωση» των διαφόρων ομάδων, προτείνουμε να διαθέτει η κρατική τηλεόραση - στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων - ένα 5λεπτο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστές ή μη - θα μπορούν να διατυπώσουν τις θέσεις τους, με ακροατήριο όλον τον ελληνικό λαό και όχι τους ελάχιστους διαβάτες που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία της... πορείας. Αυτό το 5λεπτο θα μπορεί να δίδεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν κάτι να εκφράσουν ώστε να συμβάλλει στον κοινωνικό προβληματισμό που είναι πάντα χρήσιμος σε μια ελεύθερη κοινωνία."

Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω..;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω..;

Ναι! μου θυμίζει ότι είναι πράγματα που συμφωνούμε εδώ και πολύ καιρό μεταξύ μας αλλά κανείς δεν τα εφαρμόζει γιατί ασχολούνται με απατεωνιές. Πραγματικά πολύ αξιολογος άνθρωπος. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό παρακαλώ να αποκαλυφθεί με στοιχεία και όχι με ηλιθιότητες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνείτε ποιοι; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Γιατί όλοι οι υπολοιποι στο περιθώριο σας έχουν.. Το άρθρο περιέχει στοιχεία απο το πρόγραμμα του κύριου αυτού! Πορείες γίνονται γιατί υπάρχει ανεργία και ύφεση όχι γιατί οι πολίτες έχουν σαν αυτοσκοπό να διαδηλώνουν! Γιατί ο κύριος αυτός δεν προσπάθει να λύσει αυτά τα προβλήματα;Άλλος ένας νεοφιλελεύθερος μάγος όπως αυτοί της ΕΕ που μας έφεραν ως εδώ..

Ανώνυμος είπε...

Α! οκ. Ας συνεχίσουμε την ελεύθερη πτώση και τα μπάχαλα τότε. Είναι που κατά τα άλλα θέλουμε να γίνουμε σύγχρονο δυτικοευρωπαϊκό κράτος. Γιατί αλλιώς για ποιόν λόγο βρισκόμαστε στην Ε.Ε. (εκτός απο το να της τρώμε τα λεφτά με χίλιους δυό τρόπους. Η αλήθεια μπορεί να είναι οδυνηρή αλλά είναι αλήθεια και τίποτα δεν την αλλάζει). Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που απεργούνε είναι γιατί κατάλαβαν ότι τελειώνει το παντεσπάνι που τους έδιναν οι κυβερνήσεις των μπλε και πράσινων κόκκων! μπροστάρηδες σε αυτούς τους "τίμιους" αγώνες όλοι οι γνωστοί - άγνωστοι εργατοπατέρες (βλ. Φωτόπουλος κλπ). ψέμματα;
Κρίμα που ακόμα και την ύστατη στιγμή συνεχίζουμε το βιολί μας και τα ψευτοεπαναστατικά. Απο μία άποψη ίσως να είναι και καλύτερα έτσι για να τελειώνουμε μία ώρα αρχίτερα. Δεν έχει νόημα να παρατείνεται αυτή η σαχλαμάρα. Μόλις βρεθεί ένας άνθρωπος να πει τα πράγματα με το όνομα τους αμέσως οι καλοθελητές σπεύδουν να βάλουν τις ταμπέλες που τους βολεύει στον μεγάλο "ιδεολογικό" πόλεμο.
Φάτε στην μάπα τότε τους καθυστερημένους της αριστεράς που δεν μπορούν να μοιράσουν τα άχυρα μεταξύ τους. Και ταυτόχρονα φάτε και στην μάπα τους στρατόκαυλους της Χρυσής Αυγής. Θέσεις μάχης, λα-βα-τεεέ...Μάρς!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τζημέρο καλησπέρα!

Δημοσίευση σχολίου