Ενστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος εξαιτίας των περικοπών

Written By michalis on Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 | 1:08 μ.μ.

Σε γύρο κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, μπαίνουν οι ένστολοι διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Από τις 11.30, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί (τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας) έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένστολοι σήμερα θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με την Τρόικα.

Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και στη ΔΕΘ. 

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε καν στο επίπεδο 1 ευρώ, ενώ διαβεβαίωσαν ότι όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.

protothema.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθεί σχολιασμός του άρθρου 



Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι πολιτικές του μνημονίου θίγουν τους πάντες. Ακούω από πολλούς πως είναι ορθές οι περικοπές στο δημόσιο κτλπ. Το θέμα είναι ποιος θα υποστηρίξει πλέον την κατανάλωση μετά από αυτές τις περικοπές; Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και είναι μια κατηγόρια ανθρώπων με "σταθερό" εισόδημα οι οποίοι στηρίζουν πολλούς τομείς της οικονομίας. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα τότε είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και ταυτόχρονα της ύφεσης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου